over

Ontspannen Jij

Het verhaal van Anita van der Voort

Iedereen heeft een eigen verhaal. En elk verhaal is uniek.

Hier neem ik je mee in – een héél klein stukje – van mijn verhaal. Een verhaal over leven & overleven, een verhaal over een verloren jeugd & een gevonden leven, een verhaal over sterk moeten zijn & kwetsbaar durven zijn, een verhaal over wat een positieve mindset voor je kan doen!

Ik vertel je dit omdat het voor jou fijn is te weten met wie jij gaat werken. En ook omdat het voor jou fijn is te weten hoe ik jou kan helpen met jouw verhaal, door het mijne met jou te delen. En omdat elk dubbeltje mag weten dat het stiekem gewoon al jaren dat kwartje is!

Mijn naam is Anita van der Voort, geboren op een koude dinsdag in december. Ik zou een kerstkindje zijn, maar had veel te veel zin om het leven te ervaren op aarde. Ongeduldig (ja hoor, toen al) stond ik te poppelen om aan de slag te gaan. En dat hebben we geweten 😉

Korte versie:
Een snelle start op aarde, waarop een uitdagende jeugd volgde waarin overleven, angst en pijn centraal stond. Een reis waarin duidelijk werd dat een “outcast” zijn eigenlijk gewoon je grootste kracht is, omdat écht authentiek zijn niet zo vanzelfsprekend is.

Nu 40 jaar later, 3 burn-outs rijker, heel wat levenslessen verder, meer dan klaar om te doen waarvoor ik op deze wereld kwam: een berg licht, gezelligheid en ontspanning brengen én de wereld een stukje mooier kleuren!

Lange versie:
Nou, dat zal ik je niet aandoen. Daarvoor moet je maar gewoon de deze of deze Podcast luisteren 😉

Missie:
Wel wil ik nog met je delen is, waarom ik doe wat ik doe: omdat ik ervan overtuigd ben, dat als iedereen goed in zijn of haar vel zou zitten, en zich écht gehoord, gezien en gewaardeerd zou voelen, de wereld er heel anders uit zou zien. En vooral een stuk relaxter zou zijn.

Daarom de bescheiden missie om zoveel mogelijk mensen te raken. Zich gezien, gehoord, gewaardeerd te laten voelen. En te verbinden. Met zichzelf, met hun levensmissie (Ikigai), én met elkaar.

En zoveel mogelijk bewustwording te creëren zodat we met z’n allen die liefdevolle, veilige en gelijkwaardige wereld voor elkaar kunnen krijgen.

Let’s go for it!!

Liefs Anita

Ontspannen Jij in de media

A trip down memory lane


 

Het Gezondste Bedrijfsidee van Nederland

Het verhaal van Ontspannen Jij begint eind 2013.
Toen won Anita de prijs voor ‘Het Gezondste bedrijfsidee van Nederland’.

Anita had al langer de wens om de vitaliteit bij haar toenmalige werkgever te vergroten,
alleen moest zij nog een weg vinden om dit mogelijk te maken.

Op een mooie maandagavond in september ’13 zag zij een prijsvraag van Nationale Nederlanden voorbij komen op social media: “Bedenk jij het Gezondste Bedrijfsidee van Nederland?”
en Anita ging aan! Binnen 10 minuten en 300 woorden was haar plan ‘Alter Ego’ een feit geworden.

Anita had toen nooit kunnen bedenken wat er twee maanden later gebeurde… Je voelt hem aankomen: ze won! 

Met het prijzengeld, €10.000,- beschikbaar gesteld door Nationale Nederlanden, mocht Anita binnen het advocatenkantoor waar zij toen werkte haar vitaliteitsplan Alter Ego uitwerken én uitvoeren.

Anita verzorgde vanuit het prijzengeld diverse opleidingen voor haar collega’s, er werd materiaal van gekocht zoals yogamatjes en sportattributen, er werden workshops van georganiseerd, maar zij vergat zichzelf ook niet. Het vitaliteits-vlammetje in haar hart ging namelijk aan. Ze kon zichzelf vanuit het budget een opleiding Chinese Stoelmassage geven, en een sportopleiding.  

Verder lezen? Dat kan! HR-Praktijk, Over Duurzame Inzetbaarheid en het AD pikten het nieuws ook op.

Podcast ‘Inspirerende Nederlanders’

Een aantal maanden geleden was Sabrina van Everything is Om op zoek naar Inspirerende Nederlanders, en kwam Sabrina in haar zoektocht Anita tegen! Hoe leuk!

Sabrina:
“Veel mensen droegen zichzelf aan, maar ik was stiekem toch nieuwsgieriger naar de mensen die door anderen werden aangedragen. Anita van der Voort was een naam die vaak terugkwam en als ik vroeg waarom zij werd genoemd, dan kreeg ik ellenlange lofzangen terug. Mijn nieuwsgierigheid was aangewakkerd, dus ging ik op bezoek bij deze Inspirerende Nederlander.”

Er volgde een prachtig en kwetsbaar interview, wat vastgelegd is in een Podcast.
Daarnaast heeft Sabrina de 5 belangrijkste levenslessen van Anita uit het interview verwerkt in een mooi artikel. 

Het meest essentiële uit het hele verhaal is wel: Waarom doet Anita wat ze doet? Waardoor wordt zij gedreven? En hoe is ze gekomen op het punt waar zij nu staat? 

Happinez – 4 december ’19 in de winkel! 🙂

Ontspannen Jij in de schoolbanken

“The difference between school and life?
In school, you’re taught a lesson and then given a test. In life, you’re given a test that teaches you a lesson”

Opleidingen

  • Massage bij dementie @ Zonnevlecht opleidingen 
  • Cupping Therapie @ Imas Trainingen
  • De Life School @ The Life Foundation by Patty Harpenau
  • Massage bij Cellulite @ Imas Trainingen
  • Pitjit Relaks (Indonesische Ontspanningsmassage) @ Imas Trainingen
  • De Life School @ The Life Foundation by Patty Harpenau
  • Pitjit Kepala (Indonesische Hoofdmassage) @ Imas Trainingen
  • Lomi Lomi Stoelmassage @ Zonnevlecht opleidingen
  • Pitjit Tenaga Dalam (energetische healing) @ Imas Trainingen
  • Chinese Stoelmassage @ Academie Bo-Yi voor Traditionele Chinese Geneeskunde

 

Never forget

“Turn your wounds into wisdom.” ~ Oprah

Copyright © 2019 Ontspannen JijPrivacy verklaring | Algemene Voorwaarden|

WhatsApp chat