Inspiratie is het begin van hoop

Inspiratie, een prachtig woord met een grootse betekenis. Spiritus is het bijbehorende Latijnse woord. Het betekent ‘geest’.
Woorden die je in een woordenboek zult terugvinden bij inspiratie zijn onder andere: bezieling, inval, ingeving, inademing en levenwekkende kracht.

De vraag is: welke betekenis heeft inspiratie voor jou? Ik wil je met deze bruisende pagina een zetje in de rug geven naar de waanzinnige kracht van inspiratie.
Geniet van de reis door inspirerende teksten, boeken, films, quotes en podcasts!

Mocht je klaar zijn voor een volgende stap in deze reis, boek dan een inspirerende 1-op-1 Sparkle Inspiratie-sessie, waarbij we in 90 min samen gaan zoeken naar JOUW Sparkle! 

Inspirerende boeken

Er zijn honderden boeken, spreuken, video’s en podcasts die mij hebben gebracht tot het punt waar ik nu sta, die de ogen geopend hebben, die inspiratie en kracht gegeven hebben keuzes te maken.

En op deze plek deel ik deze #foodforthoughts graag met jullie! 

Ikigai

Waar kom jij ’s ochtends je bed voor uit, wat is jouw passie, jouw ikigai? Volgens de Japanse traditie heeft iedereen een ikigai, een reden van bestaan. Het is één van de geheimen voor een lang, tevreden en gezond leven, zoals de inwoners van Okinawa het leiden. Op dit Japanse eiland wonen meer gezonde en actieve honderdjarigen dan waar ook ter wereld. De auteurs vertrokken naar Okinawa om te ontdekken wat dat geheim voor een optimistisch en gezond leven is. Ze kregen inzicht in wat de Japanners eten, hoe ze bewegen, werken en omgaan met anderen. En hoe je honderd jaar in topvorm kunt leven. Dit boek helpt je om jouw eigen ikigai te vinden! 

De Levenscode

Vitale mensen hebben tientallen wensen, zieke mensen maar één
Je leeft in een wonderlijk tijdperk: er is meer informatie beschikbaar over ziekte en gezondheid dan je ooit kunt verwerken. Aan de andere kant dreigen er meer mensen te sterven aan leefstijlgerelateerde klachten dan ooit in de geschiedenis is voorgekomen.
Hoe vind je jouw balans? Welke verantwoordelijkheid heb je? Waar vind je de wijsheid die klopt voor jouw leven? En hoe past een gezonde leefstijl in je drukke bestaan?

De kracht van het nu

De Kracht van Nu is het spirituele boek van de afgelopen tijd.

Om de weg te gaan die wordt beschreven in De kracht van het Nu dien je de identificatie met je analytische geest en het daardoor gecreëerde onechte zelf, het ego, te laten varen. We zijn ons denken niet. We kunnen onszelf van psychische pijn verlossen. Je authentieke kracht wordt pas gemobiliseerd door je over te geven aan het Nu. Hier vinden we vreugde en zijn we in staat ons ware zelf te omarmen.

Als we volledig aanwezig kunnen zijn en iedere stap in het Nu kunnen zetten, kunnen we de werkelijkheid ervaren van zaken als ‘overgave’, ‘vergeving’ en ‘het onnoembare’. Zo kunnen we onszelf openstellen voor de transformerende ervaring van De kracht van het Nu.

Note to self

“When you sparkle, you inspire everyone around you” 

Copyright © 2019 Ontspannen JijPrivacy verklaring | Algemene Voorwaarden|

WhatsApp chat