Inspiratie is het begin van hoop

Inspiratie, een prachtig woord met een grootse betekenis. Spiritus is het bijbehorende Latijnse woord. Het betekent ‘geest’.
Woorden die je in een woordenboek zult terugvinden bij inspiratie zijn onder andere: bezieling, inval, ingeving, inademing en levenwekkende kracht.

De vraag is: welke betekenis heeft inspiratie voor jou?

Ik wil je hier heel graag een zetje in de rug geven naar de waanzinnige kracht van inspiratie!
Geniet van de reis door inspirerende teksten, boeken, films, quotes en podcasts.

Zelf aan de slag met JOUW eigen geluk met deze 14 regels voor duurzaam geluk:

9 regels voor duurzaam geluk

Gelukkige mensen leven langer en gezonder. Zij zijn actiever en hebben meer energie.

Gelukkige mensen hebben een betere zelfbeheersing, zijn creatiever, weten beter om te gaan met stress en hebben meer zelfvertrouwen.

En het mooie is: je kunt zelf werken aan jouw eigen geluksgevoel!!

Lees de volgende tips eens goed door en probeer de vragen die erbij staan te beantwoorden.

1. Wees actiever en blijf bezig

Gelukkige mensen halen meer uit het leven omdat ze er meer in stoppen. Blijf niet op de bank zitten, maar stel jezelf doelen, ga eropuit, onderneem eens iets nieuws, maak plezier! Gelukkige mensen gáán ervoor. Ze blijven niet langs de kant staan, maar proberen van alles uit.

Spannende activiteiten dragen meer bij aan je geluksgevoel dan saaie, routinematige bezigheden. Haal het beste uit het leven, begin een nieuwe hobby, maak nieuwe vrienden, doe iets leuks!

Huiswerk
Maak om te beginnen een plezierlijst met minimaal 20 activiteiten die je een goed gevoel geven en bedenk hoe je dit in kunt passen in je huidige dagritme!

2. Trek meer tijd uit voor anderen

Gelukkige mensen zijn vaak zeer sociaal. Andere mensen zijn namelijk één van de belangrijkste bronnen van geluk.

Onderzoek heeft aangetoond dat de gelukkigste mensen degenen zijn die met anderen samenwerken. Ze zijn lid van clubs, groepen en organisaties.

Huiswerk
Schrijf eens op: aan wie of wat wil jij meer tijd besteden?

3. Wees productief in een betekenisvolle baan

Gelukkige mensen vinden de ‘betekenis’ van hun baan van wezenlijker belang dan het prestige of inkomen. Ze doen wat ze graag doen.

Huiswerk
Onderzoek bij jezelf: wat kun jij eraan doen om meer betekenis te ervaren in je baan?

4. Organiseer jezelf

Gelukkige mensen maken plannen en zijn zo georganiseerd mogelijk.

Ze hebben dromen, wensen en streefdoelen. Je hebt meer kans om te bereiken wat je wilt als je weet wat je wilt, zonder nog te weten hoe je daar gaat komen.

Nu is het moment om je plan voor de komende dagen, weken, maanden en jaren te maken.

Huiswerk
Schrijf op: weet jij wat jouw dromen en doelen voor de komende tijd zijn? Nog leuker! Maak een Dromenbord, met al jouw wensen en idealen erop! 

5. Maak je geen zorgen

Gelukkige mensen piekeren niet, want dat is een onaangename bezigheid. Ze beseffen dat 90% van hun zorgen toch niet uitkomt en dat je je zorgen vaak toch niet kunt wegnemen.

Huiswerk
Als je een echte piekeraar bent, houd dan eens een zorgdagboek bij en kijk na een tijdje hoeveel van je zorgen zijn uitgekomen. Je zult zien dat je jezelf heel wat onnodig piekeren kunt besparen 😉

6. Koester lagere verwachtingen en ambities

Uit analyses blijkt dat gelukkige mensen bescheiden ambities en verwachtingen koesteren.

Gelukkige mensen zijn sneller tevreden.

Ongelukkige mensen lijken nooit te bereiken wat ze willen. Niets en niemand is perfect, en als jij dat toch verwacht, dan zul je altijd ongelukkig blijven. Veel mensen denken ‘ik word gelukkig als…’ (ik een mooi huis heb, of een hoger inkomen, of de prins op het witte paard). Maar geluk ligt in het hier en nu, geluk ligt in tevredenheid.

Je wordt niet zozeer gelukkig van het bereiken van je doelen, maar van prettig bezig zijn met betekenisvolle activiteiten.

Huiswerk
Denk na over het volgende: Ben jij iemand die pas tevreden is als….? Of ben jij volledig content met alles hoe het nu precies is in jouw leven?

7. Denk positief en optimistisch

Gelukkige mensen denken positief. Ze blikken vol vertrouwen vooruit naar de toekomst, zijn dankbaar voor het verleden, en tevreden met het heden. Ze bekijken alles van de zonnige kant, hoe slecht de situatie ook is.

Huiswerk
Zet eens op een rijtje waar jij:
– positief tegenaan kijkt,
– en waar jij minder positief over bent.

 

8. Kijk naar het heden

De gelukkigste mensen onder ons leven in het nu. Ze blijven niet stilstaan bij het verleden en zijn ook niet altijd maar bezig met groter, mooier, beter in de toekomst. Ze dromen wel, maar zijn vooral tevreden met hoe het NU is.

De mensen met deze gewoonte hebben een positieve instelling. Als je nu niet gelukkig kunt zijn, waarom denk je dat het dan morgen anders is?

Huiswerk
Waar ben je nu niet blij mee waar je eigenlijk wel blij over kunt zijn?

9. Maak werk van een gezonde persoonlijkheid

Gelukkige mensen zijn het toonbeeld van psychische gezondheid. Ze houden van zichzelf en aanvaarden zichzelf met al hun “imperfecties”.

Daarnaast kennen ze zichzelf, kunnen ze daardoor gezonde en gelukkige keuzes maken en gaan ze altijd voor GELUK ervaren over GELIJK krijgen.

Huiswerk
Maak een lijst van alles waarover jij tevreden bent bij jezelf. En de lijst moet minimaal 15 punten hebben 😉

En een berg inspiratie waar je ook zelf mee aan de slag kunt (je hebt mij helemaal niet nodig, joh ;))

Er zijn honderden boeken, spreuken, video’s en podcasts die mij hebben gebracht tot het punt waar ik nu sta, die de ogen geopend hebben, die inspiratie en kracht gegeven hebben keuzes te maken.

En op deze plek deel ik deze food for thoughts graag met jullie. Ik zal regelmatig updates erbij zetten. Dus #staytuned!

Inspirerende boeken

Kopje thee erbij, en gaaaaaaan met die lees-banaan!

Ikigai

Waar kom jij ’s ochtends je bed voor uit, wat is jouw passie, jouw ikigai? Volgens de Japanse traditie heeft iedereen een ikigai, een reden van bestaan. Het is één van de geheimen voor een lang, tevreden en gezond leven, zoals de inwoners van Okinawa het leiden. Op dit Japanse eiland wonen meer gezonde en actieve honderdjarigen dan waar ook ter wereld. De auteurs vertrokken naar Okinawa om te ontdekken wat dat geheim voor een optimistisch en gezond leven is. Ze kregen inzicht in wat de Japanners eten, hoe ze bewegen, werken en omgaan met anderen. En hoe je honderd jaar in topvorm kunt leven. Dit boek helpt je om jouw eigen ikigai te vinden! 

De Levenscode

Vitale mensen hebben tientallen wensen, zieke mensen maar één
Je leeft in een wonderlijk tijdperk: er is meer informatie beschikbaar over ziekte en gezondheid dan je ooit kunt verwerken. Aan de andere kant dreigen er meer mensen te sterven aan leefstijlgerelateerde klachten dan ooit in de geschiedenis is voorgekomen.
Hoe vind je jouw balans? Welke verantwoordelijkheid heb je? Waar vind je de wijsheid die klopt voor jouw leven? En hoe past een gezonde leefstijl in je drukke bestaan?

De kracht van het nu

De Kracht van Nu is het spirituele boek van de afgelopen tijd.

Om de weg te gaan die wordt beschreven in De kracht van het Nu dien je de identificatie met je analytische geest en het daardoor gecreëerde onechte zelf, het ego, te laten varen. We zijn ons denken niet. We kunnen onszelf van psychische pijn verlossen. Je authentieke kracht wordt pas gemobiliseerd door je over te geven aan het Nu. Hier vinden we vreugde en zijn we in staat ons ware zelf te omarmen.

Als we volledig aanwezig kunnen zijn en iedere stap in het Nu kunnen zetten, kunnen we de werkelijkheid ervaren van zaken als ‘overgave’, ‘vergeving’ en ‘het onnoembare’. Zo kunnen we onszelf openstellen voor de transformerende ervaring van De kracht van het Nu.

The Life Codes

In The Life codes geeft levensleraar Patty Harpenau de spelregels voor het leven.

Als levende magneten beschikken we over veel meer kennis en kracht dan we vermoeden. Deze krachten kunnen we in onszelf ontwaken door hun codes te kennen.

Wie de spelregels begrijpt, begrijpt het leven. Wie de Codes kent, kan met het spel beginnen. The Life Codes legt praktisch en toegankelijk het spel van het leven uit. Het leert je de spelregels van het leven en leidt je zo naar nieuwe inzichten, veranderingen en nieuwe sleutels.

De kracht van kwetsbaarheid

Heb de moed om niet perfect te willen zijn.

Brené Brown beschrijft in haar boek wat het betekent om je kwetsbaar op te stellen in een wereld die gericht is op perfectionisme en het nemen van risico’s zonder dat succes gegarandeerd is. Of het nu om werk, relaties of opvoeding gaat: het is eng en moeilijk om je kwetsbaar op te stellen, maar het is nog veel moeilijker om het niet te doen en jezelf af te blijven vragen: wat als ik het wel had geprobeerd?

Inspirerende Quotes

Om op te kauwen, op je spiegel te plakken of om door te geven aan iemand die wel een opsteker kan gebruiken!

Walt Disney

Omdat ALLES ooit eerst alleen maar een idee was!

Think less, do more!

Story of my life: eerst doen, en dan pas denken of dat nou wel handig was. Meestal pakt het goed uit 😉

Geen boom 😉

Ook al denk je soms van niet, maar je hebt ALTIJD een keuze. Vaak niet de makkelijkste, maar je hebt hem wel. 

Dit! 100%

“Ieder huisje heeft z’n kruisje” zei mijn wijze omaatje altijd. En dat is zo waar… Iedereen maakt hoogtepunten en dieptepunten in dit leven mee. De vraag is: hoe ga jij daarmee om? 

Inspirerende video's

YouTube staat vol grappige, leuke, interessante, bizarre én ook inspirerende video’s. Ik deel graag drie video’s van Alan Watts met je. Deze video’s inspireren je tot nadenken over de mensheid en wie jij bent.

 

 

 

 

 

 

Why men is a hoax

Why discipline is so important

#staytuned voor meer inspiratie!

Note to self

“When you sparkle, you inspire everyone around you” 

Copyright © 2019 Ontspannen JijPrivacy verklaring | Algemene Voorwaarden|

WhatsApp chat